Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15316
|
Название: | Удосконалення системи управління безпечністю для виробництва напою сильногазованого безалкогольного на потужності ТОВ «Росинка» |
Авторы: | Радько, Руслана Олексіївна |
Ключевые слова: | технологічний процес напій сильногазований контрольні і критичні точки небезпечні чинники production highly carbonated drink lemonade hazards physical chemical microbiological operational programs-prerequisites critical control points |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Радько Р. О. Удосконалення системи управління безпечністю для виробництва напою сильногазованого безалкогольного на потужності ТОВ «Росинка»: кваліфікаційна робота ... магістра : 181 Харчові технології освітня програма Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції / Руслана Олексіївна Радько.- Полтава, 2025. - 75 с. |
Аннотация: | Мета роботи - удосконалення системи управління безпечністю виробництва напою сильногазованого безалкогольного на потужності ТОВ «Росинка». Об’єкт дослідження – виробництво напоїв газованих безалкогольних у ТОВ «Росинка» за вимогами принципів НАССР . Предмет дослідження – технологічні процеси на лінії виробництва напою газованого «Лимонад», контрольні та критичні точки контролю, фізичні, біологічні і хімічні небезпечні чинники, план управління небезпечними чинниками
У роботі наведені теоретичні і експериментальні дослідження. Теоретичні досліджень включають аналіз ринку напоїв, переваги застосування та досвід впровадження системи НАССР для виробництва безалкогольних напоїв. Обґрунтовано відповідність інфраструктури і ресурсного забезпечення. Розроблено генплан підприємства, план цеху з зонуванням приміщень та з встановленим обладнанням. Наведено склад групи НАССР відповідно організаційної структури підприємства. Описано технологію виробництва напою «Лимонад» з технологічно-апаратурною прив’язкою, нормативні вимоги до сировини і допоміжних матеріалів. Досліджено та ідентифіковано небезпечні чинники на виробництві. Визначено небезпечні чинники напою. Визначено шляхи удосконалення системи управління небезпеками. Надано рекомендації. Розроблено заходи з забезпечення санітарної і виробничої безпеки, управління відходами на виробництві. The aim of the work is to improve the safety management system for the production of highly carbonated non - alcoholic beverages at the capacity of Rosinka LLC. The object of research is the production of carbonated non – alcoholic beverages in Rosinka LLC according to the requirements of HACCP principles . The subject of the research is technological processes on the production line of carbonated drink "lemonade", control and Critical Control Points, physical, biological and chemical hazards, a management plan for hazardous factors.
The paper presents theoretical and experimental studies. Theoretical research includes analysis of the beverage market, application advantages and experience in implementing the HACCP system for the production of soft drinks. The correspondence of infrastructure and resource provision is justified. The general plan of the enterprise, a workshop plan with zoning of premises and installed equipment have been developed. The composition of the HACCP group in accordance with the organizational structure of the enterprise is given. The article describes the production technology of the lemonade drink with technological and hardware binding, regulatory requirements for raw materials and auxiliary materials.
Hazardous factors at work were investigated and identified. Dangerous factors of the drink were determined: CTK 1f - water filtration; CTK 1B - water disinfection; CTK 2f - filtration of blended syrup. Ways to improve the hazard management system are identified.
Recommendations are provided. Measures have been developed to ensure sanitary and industrial safety, as well as industrial waste management. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15316 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|