Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра правознавства >
Матеріали конференцій (ННІДО П) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6714

Название: Щодо регулюючого впливу держави на діяльність суб’єктів господарювання у сфері медицини
Авторы: Рижкова, Єлизавета Юріївна
Ryzhkova, Elizaveta Yuriyivna
Ключевые слова: сфера медицини
Господарський кодекс України
державний контроль
суб’єкт господарювання
ліцензування
Дата публикации: Дек-2017
Издатель: Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна
Библиографическое описание: Рижкова Є. Ю. Щодо регулюючого впливу держави на діяльність суб’єктів господарювання у сфері медицини / Є. Ю. Рижкова // Верховенство права – основоположний принцип правової держави: ІХ Науковий круглий стіл молодих вчених, аспірантів та магістрів, 15 грудня 2017 р., м. Харків: Збірник тез доповідей. — Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2017. — С. 357—361.
Аннотация: Наведене у тезах спонукає постановку питання про обов’язковість введення в практику діяльності сектору приватної медицини загальнодержавних стандартів діагностики і лікування, створення системи підвищення кваліфікації фахівців сектору приватної медицини – принаймні керівників і провідних спеціалістів, їх атестації, більш прискіпливої акредитації самих установ і закладів. З метою запобігання зловживанням з боку державних чиновників така атестація й акредитація, ліцензування діяльності повинні проводитися за участю фахових асоціацій та за широкої участі медичної громадськості. Застосування до суб’єктів господарювання сфери медицини максимальної кількості засобів регулюючого впливу держави на діяльність суб’єктів господарювання, зокрема названих пунктом 2 статті 12 ГК України, та інших, повинно розглядатися не як механізм тиску на бізнес і заходи сприяння корупції, а як комплекс заходів, спрямованих на забезпечення якості послуг, товарів і робіт, що надаються, виготовляються та/або продаються, виконуються медичними установами.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6714
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО П)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Рижкова_тези_Харків.PDF311,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Рижкова_тези_Харків.docx25,84 kBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь