Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності >
Статті (ННІДО ПТБД) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5983

Название: Цифрова економіка: тренди та перспективи авангардного характеру розвитку
Другие названия: Digital economy: trends and perspectives of the abangard change of development
Авторы: Краус, Катерина Миколаївна
Краус, Наталія Миколаївна
Голобородько, Олександр Петрович
Ключевые слова: цифрова економіка
цифрові послуги
цифровізація
цифрові технології
новітні фінансові технології
Дата публикации: Янв-2018
Издатель: Ефективна економіка
Библиографическое описание: Краус К.М. Цифрова економіка: тренди та перспективи авангардного характеру розвитку [Електронний ресурс] / К.М. Краус, Н.М. Краус, О.П. Голобородько // Ефективна економіка. - №1. - 2018. - Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2018/8.pdf. - Назва з екрану.
Аннотация: У статті досліджено та узагальнено характерні особливі тренди цифрової економіки. Розкрито зміст цифровізації. Встановлено, що впровадження цифрової економіки в Україні на початковому етапі має відбуватися одночасно за трьома наступними напрямами, а саме: технологічним, виробничим та інституційно-економічним. Аргументовано, що цифрова епоха змінює підхід до ведення бізнесу, а також вимоги до використовуваних інформаційних технологій: систем управління маркетингом, продажами і сервісом; телефонії і мессенджерам; системам документообігу і управління персоналом; облікових систем і безлічі інших корпоративних додатків, а це в свою чергу вкотре доводить, що інституціональні зрушення в економіці в напрямі повної її цифровізації – це довгохвильовий перетворювальний процес соціально-економічного та авангардного характеру розвитку структурних одиниць, який проявляється в досягненні пікових показників інноваційного розвитку. Розкрито зміст новітніх цифрових продуктів та послуг (BioTech, NanoTech, BlockChain, RetailTech, FinTech, LegalTech, Digital-marketing, Grid-технології, GovTech, e-ID, TeleHealth, ePrescription, е-демократія, Digital-страхзування), які продукує цифрова економіка. Зроблено висновок про те, що цифровому розвитку притаманні революційні зміни, а найважливішим результатом цифровізації, в сучасних умовах, є автоматизація послуг Такого роду перетворення характеризується нестійкістю, нестабільністю, “інноваційно-цифровими вибухами”, новітніми відкриттями, які діють за новими принципами.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5983
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ПТБД)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Копія статті Краус.pdf193,82 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь