|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15526
|
Название: | Сучасний асортимент, експертиза та особливості імпорту виноградних вин |
Другие названия: | Modern assortment, expertise and features of grape wine import |
Авторы: | Дубовик, Дмитро Сергійович Dubovyk, D. S. Бургу, Юрій Георгійович |
Ключевые слова: | вино дегустація букет смак колір типовість кислотність бальна оцінка асортимент wine tasting bouquet taste color typical acidity score assortment |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Дубовик Д. С. Сучасний асортимент, експертиза та особливості імпорту виноградних вин : кваліфікаційна робота ... магістра : 076 Підприємництво та торгівля / Дмитро Сергійович Дубовик ; наук. кер. Ю. Г. Бургу. – Полтава, 2025. – 98 с. |
Аннотация: | Виноградні вина - цс напої, одержані шляхом зброджування виноградного соку або соку з м'язгою з додаванням або без додавання спирту та інших компонентів, передбачених технологічною схемою.
За складом сировини вина поділяють на сортові, вироблені з одного сорту винограду і купажні - із суміші сортів. Залежно від технології приготування вина ділять на такі групи: столові, кріплені, ароматизовані, ігристі і шипучі. Столові вина за вмістом цукру мають підгрупи: сухі, напівсухі, напівсолодкі. Кріплені вина за вмістом спирту і цукру бувають: міцні, десертні солодкі і десертні лікерні.
Мстою дипломної роботи було дослідження ринку, споживних властивостей, асортименту та якості виноградних вин, що реалізуються в роздрібній мережі. В роботі розглянуто наступні питання: тенденції розвитку світового та українського ринку продукції виноробства в сучасних умовах; сировина, що використовується у виробництві виноградних вин; хімічний склад виноградних вин; класифікація і формування асортименту виноградних вин; особливості упаковки, маркування, зберігання виноградних вин; дослідження якості виноградних вин в торговельній мережі; товарознавчі аспекти формування асортименту виноградних вин.
Дослідження якості показали, що досліджувані зразки виноградних вин відповідають вимогам державних стандартів. Автором розроблена анкета для балової оцінки якості продукції. Grape wines are beverages obtained by fermenting grape juice or muscle juice with the addition or without the addition of alcohol and other components provided by the technological scheme.
The composition of the raw materials of wine is divided into varieties, made from one grape variety and blend - from a mixture of varieties. Depending on the technology of cooking wine divided into the following groups: dining, fortified, flavored, sparkling and effervescent. Table wines on sugar content have subgroups: dry, semi-dry, semi-sweet. Fermented wines on the content of alcohol and sugar are: strong, dessert sweet and dessert liqueurs.
The purpose of the thesis was to study the market, consumer properties, assortment and quality of grape wines sold in the retail chain. The following issues are considered in the work: tendencies of development of the world and Ukrainian market of winemaking products in modern conditions; raw material used in the production of grape wines; chemical composition of grape wines; classification and formation of the range of grape wines; peculiarities of packaging, marking, storage of grape wines; study of the quality of grape wines in the trading network: commodity-related aspects of the formation of the range of grape wines; the state of occupational safety and security in emergencies in the investigated store.
Quality studies have shown that the samples of grape wines studied meet the requirements of state standards. The author developed a questionnaire for the assessment of the quality of products. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15526 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (для НРАТ) Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|