Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15524

Название: Особливості експертної оцінки, фальсифікації і ідентифікації натуральної кави
Другие названия: Features of expert assessment, falsification and identification of natural coffee
Авторы: Василенко, Даниїл Олегович
Vasylenko, D. O.
Бургу, Юрій Георгійович
Ключевые слова: кава
органолептичні показники
бальна оцінка
асортимент
якість
запах
смак
колір
coffee
organoleptic indicators
score
assortment
quality
smell
taste
color
Дата публикации: 2025
Издатель: Полтавський університет економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Василенко Д. О. Особливості експертної оцінки, фальсифікації і ідентифікації натуральної кави : кваліфікаційна робота ... магістра : 076 Підприємництво та торгівля / Даниїл Олегович Василенко ; наук. кер. Ю. Г. Бургу. – Полтава, 2025. – 102 с.
Аннотация: Натуральна кава - популярний і улюблений населенням різних країн тонізуючий напій. Ного цінність обумовлена наявністю в ньому алкалоїду кофеїну, ароматичних речовин і хлорогенової кислоти. Кава - це смаковий продукт, що готується з обсмажених насіння вічнозеленого кавового дерева роду Coffea. Батьківщиною кавового дерева є південно-західна частина Ефіопії - область Кефа (звідси й назва кава). Тонізуюча дія кави залежить від особливих речовин - алкалоїдів, що знаходяться в зернах кавового дерева. Невелика доза алкалоїдів кави швидко порушує діяльність нервової системи, підсилює роботу серця, завдяки чому і відновлюється працездатність. Метою дипломної роботи було дослідження сучасною асортименту, проведення експертизи та визначення особливостей імпорту кави. В роботі розглянуто наступні питання: розглянути ринок кави в Україні; дати характеристику сировини для виробництва розчинної кави; розглянути харчову цінність та хімічний склад готової продукції; розглянути класифікацію та асортимент кави; вивчити вимоги до якості кави згідно нормативних документів; визначити методи фальсифікації і ідентифікації натуральної кави; провести дослідження якості натуральної кави за комплексом ознак; визначення особливостей імпорту кави; визначити стан охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях в досліджуваному магазині. Дослідження якості показали, що досліджувані зразки кави відповідають вимогам державних стандартів.
Natural coffee is a popular and beloved tonic drink by the population of different countries. Its value is due to the presence of caffeine alkaloid, aromatic substances and chlorogcnic acid in it. Coffee is a flavor product made from the roasted seeds of the evergreen coffee tree of the genus Coffee. The homeland of the coffee tree is the southwestern part of Ethiopia - the Ke fa region (hence the name coffee). The tonic effect of coffee depends on special substances - alkaloids, which arc found in the beans of the coffee tree. A small dose of coffee alkaloids quickly disrupts the activity of the nervous system, strengthens the work of the heart, thanks to which work capacity is restored. The aim of the thesis was to research the modem assortment, carry out an examination and determine the peculiarities of coffee imports. The following questions are considered in the work: consider the coffee market in Ukraine; give a description of the raw materials for the production of instant coffee; review the nutritional value and chemical composition of finished products; consider the classification and range of coffee; study the requirements for the quality of coffee according to regulatory documents; determine methods of falsification and identification of natural coffee; conduct a study of the quality of natural coffee according to a complex of signs; determination of features of coffee import; to determine the state of labor protection and safety in emergency situations in the investigated store. Quality studies have shown that the examined coffee samples meet the requirements of state standards.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15524
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (для НРАТ)
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Василенко_.pdf11,38 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь