|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15523
|
Название: | Сучасний асортимент та особливості експертної оцінки соків |
Другие названия: | Modern assortment and features of expert assessment of juices |
Авторы: | Боценко, Валерія Олександрівна Botsenko, V. O. Бірта, Габріелла Олександріївна |
Ключевые слова: | сік сокова продукція фальсифікація види фальсифікації ідентифікаційні ознаки енергетична та харчова цінність juice juice products falsification types of falsification identification features energy and nutritional value |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Боценко В. О. Сучасний асортимент та особливості експертної оцінки соків : кваліфікаційна робота ... магістра : 076 Підприємництво та торгівля / Валерія Олександрівна Боценко ; наук. кер. Г. О. Бірта. – Полтава, 2025. – 99 с. |
Аннотация: | Соки є незамінною частиною раціону повноцінного харчування і не тільки за рахунок освіжаючого аромату, а й завдяки високій харчовій та фізіологічній цінності. Вітчизняні виробники за останні роки створили повноцінний, динамічний та насичений ринок сокової продукції. У магістерській роботі розглянуто класифікацію соків, проаналізовано чинники, що впливають на якість соків, досліджено сучасний асортимент соків систематизовано способи і методи фальсифікації сокової продукції.
Велику увагу у роботі приділено аналізу нормативної документації, що регламентує якість соків на ринку України та проблемам конкурентоспроможності вітчизняної сокової продукції на європейському ринку.
У дипломній роботі досліджуються чинники, які впливають на процеси класифікації яблучного соку для митних цілей, визначено класифікаційне угруповання та код об’єкту дослідження за державними класифікаторами України (ДКПП та УКТЗЕД), обгрунтовано показники та методи ідентифікації даного товару. Проведено дослідження яблучного соку виробництва ВТПП «Понежа-Гарант» на відповідність вимогам, встановленим у нормативних документах, проаналізовано практичні аспекти визначення митної вартості.
Дипломна робота має теоретичне і практичне значення: проаналізовано основні положення нормативно-правових документів з питань якості соків, досліджено особливості класифікації соків та практичні аспекти визначення митної вартості. Отримані результати впроваджені на ВТПП «Понежа-Гарант». Juices are an indispensable part of a healthy diet, not only due to their refreshing aroma, but also due to their high nutritional and physiological value. Domestic producers have created a full-fledged, dynamic and saturated market for juice products in recent years. The master’s thesis considers the classification of juices, analyzes the factors affecting the quality of juices, studies the modern assortment of juices, and systematizes the methods and methods of falsification of juice products.
Much attention is paid in the work to the analysis of regulatory documentation regulating the quality of juices on the Ukrainian market and the problems of the competitiveness of domestic juice products on the European market.
The master's thesis examines the factors that influence the processes of classifying apple juice for customs purposes, determines the classification grouping and code of the object of research according to the state classifiers of Ukraine (DKPPP and UKTZED), substantiates the indicators and methods of identifying this product. A study of apple juice produced by the VTPP "Ponezha-Garant" was conducted to determine compliance with the requirements established in regulatory documents, and analyzes the practical aspects of determining customs value.
The thesis has theoretical and practical significance: the main provisions of regulatory documents on the quality of juices were analyzed, the features of juice classification and practical aspects of determining customs value were investigated. The results obtained were implemented at the VTPP "Ponezha-Garant". |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15523 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (для НРАТ) Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|