Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15190
|
Название: | Біотехнологічні способи виробництва та комплексна оцінка якості крохмалю |
Другие названия: | Biotechnological production methods and comprehensive assessment of starch quality |
Авторы: | Банк, Анастасія Віталіївна |
Ключевые слова: | крохмаль біотехнологія мікробіологія якість |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Банк, А. В. Біотехнологічні способи виробництва та комплексна оцінка якості крохмалю: кваліфікаційна робота ... бакалавра : 162 Біотехнології та біоінженерія / Анастасія Віталіївна Банк. - Полтава, 2025. - 84 с. |
Аннотация: | Дана бакалаврська робота присвячена дослідженню біотехнологічних способів виробництва крохмалю та комплексній оцінці його якості. У роботі проаналізовано сучасний стан ринку крохмалю в Україні та світі, розглянуто традиційні й інноваційні технології виробництва, а також оцінено сировинну базу з урахуванням альтернативних джерел.
Мета кваліфікаційної роботи є дослідження сучасних біотехнологічних способів виробництва крохмалю та проведення комплексної оцінки його якості на прикладі окремих вітчизняних зразків.
Завданнями кваліфікаційної роботи було: проаналізувати сучасний стан і тенденції розвитку ринку крохмалю в Україні та світі; вивчити особливості традиційних і біотехнологічних способів виробництва крохмалю; охарактеризувати основні види сировини, що використовуються у виробництві крохмалю; дослідити асортимент крохмалю, який представлений у торгівельній мережі м. Полтава; здійснити оцінку якості зразків крохмалю за органолептичними та фізико-хімічними показниками; провести дегустаційну балову оцінку якості досліджуваних зразків; ознайомитися із особливостями формування та динамікою мікробіологічного складу картопляного крохмалю в процесі виробництва і зберігання; дослідити обрані зразки крохмалю за мікробіологічними показниками; сформулювати висновки і пропозиції. This bachelor's thesis is devoted to the study of biotechnological methods of starch production and the comprehensive evaluation of its quality. The work analyzes the current state of the starch market in Ukraine and worldwide, considers traditional and innovative production technologies, and assesses the raw material base, including alternative sources
The aim of the thesis is to investigate modem biotechnological methods of starch production and to conduct a comprehensive quality assessment using selected domestic samples as examples.
The tasks of the thesis included: analyzing the current state and development trends of the starch market in Ukraine and globally; studying the features of traditional and biotechnological methods of starch production; characterizing the main types of raw materials used in starch manufacturing; investigating the range of starch products available in the retail network of Poltava; assessing the quality of starch samples based on organoleptic and physicochemical indicators; conducting a sensory scoring evaluation of the studied samples, examining the formation and dynamics of the microbiological composition of potato starch during production and storage; researching selected starch samples for microbiological parameters; and formulating conclusions and recommendations. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15190 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|