Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра правознавства >
Статті (ННІДО П) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13429

Название: Правовий статус парламентарів держав-членів європейського союзу
Авторы: Лаврик, Галина Володимирівна
Ключевые слова: депутат
сенатор
парламентарій
депутатська недоторканність
індемнітет
імунітет
західна парламентська традиція.
Дата публикации: 2-Фев-2024
Библиографическое описание: Захарченко П. П., Лаврик Г.В. ПРАВОВИЙ СТАТУС ПАРЛАМЕНТАРІВ ДЕРЖАВ-ЧЛЕНІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ. Освіта і наука в період глобальних криз та конфліктів у ХХІ столітті: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Освіта і наука в період глобальних криз та конфліктів у ХХІ столітті» (Kиїв, 08–09 грудня 2023 року). / упор. В. Шпак; за загальною редакцією С. Табачнікова. Київ : ДП «Експрес-об’ява», 2023. С. 83 - 90.
Аннотация: У статті досліджується правовий парламентарів держав-членів Європейського Союзу – депутатів і сенаторів, розкриваються його особливості. Встановлюється, що за умов здійснення стабільної і повноцінної діяльності парламентом кожної з держав-членів Європейського Союзу (далі – ЄС) правовий статус його членів неминуче узгоджується з утвердженням цінностей конституційної демократії. Парламентарі держав-членів ЄС, зокрема задля участі в діяльності парламентської опозиції, забезпечуються певним обсягом депутатської недоторканності у вигляді індемнітету, що передбачає відсутність відповідальності за голосування та публічні висловлювання в парламенті, а також імунітету, що огороджує від кримінального переслідування, арешту чи затримання без згоди парламенту або тієї його палати, членом якої вони є.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13429
ISBN: 978-617-7389-28-5
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО П)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Лаврик Галина_стаття.pdf991,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь