Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13737

Название: Валідація як складова внутрішнього аудиту страхових компаній
Авторы: Бачо, Р. Й.
Bacho, R.
Ключевые слова: валідація
внутрішній аудит
страхова компанія
державне регулювання
аудит
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Бачо Р. Й. Валідація як складова внутрішнього аудиту страхових компаній / Р. Й. Бачо // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 2. – С. 47–53.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні процесу валідації у страхових компаніях як елементу їх внутрішнього аудиту. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. Поняття «валідація» визначено з точки зору проведення внутрішнього аудиту у страхових компаніях. Установлено підходи до проведення валідації у страхових компаніях та сформовано зв’язок між валідацією як інструментом проведення внутрішнього аудиту й державним регулюванням у сфері ринків фінансових послуг. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано застосування валідації в діяльності страхових компаній, що дозволяють здійснювати об’єктивну оцінку позичальників і контрагентів, розрізняти та виділяти справжні (реальні) ризики, а також забезпечують правильну й послідовну оцінку ризиків у процесі функціонування страхової установи. Основні наукові положення статті можна використовувати у практиці страхових підприємств та інших небанківських фінансових установ.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13737
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1561-2416-1-PB.pdf868,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь